Vračilo izdelkov

Veseli smo, da ste nam z naročilom v naši spletni trgovini izkazali zaupanje. Ker želimo, da to zaupanje tudi ohranjate, smo za vas zbrali vse potrebne informacije in priložili obrazec, ki vam bo olajšal postopek vračanja izdelkov v primeru, da z izdelkom niste bili zadovoljni oziroma ta ni izpolnil vaših pričakovanj.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo izdelkov

Kot kupec v spletni trgovini LUCIFER CHOCOLATE (www.lucifer-chocolate.si) imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) pravico, da nam v 14 dneh od prevzema izdelkov sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Zavrnjene izdelke nam morate nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po poslanem sporočilu nepoškodovane, nerabljene, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini vrniti oziroma poslati na naslov podjetja – LUCI d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje. Za odstop od pogodbe se šteje tudi, če prejeto blago vrnete v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu, vračilu priložite le izpolnjen Obrazec za vračilo blaga in kopijo računa.

Postopek vračila izdelkov

  1. V predpisanem roku nam na elektronski naslov choco@lucifer-chocolate.si sporočite, da odstopate od pogodbe (nakupa).
  2. Izdelke je potrebno nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na lastne stroške in nepoškodovane, nerabljene, v originalni embalaži ter v nespremenjeni količini vrniti na naslov podjetja – LUCI d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.
  3. Vračilu obvezno priložite račun in izpolnjen Obrazec za vračilo blaga. Pošiljka mora biti ustrezno zaščitena, nepolepljena in nepopisana.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od odstopa od pogodbe. Prejeta plačila vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili pri nakupu ali na vaš TRR. Vračilo prejetih plačil lahko zadržimo do prevzema vrnjenega blaga ali dokler nam ne predložite dokazila, da ste izdelke poslali nazaj.

Vračilo personaliziranih izdelkov oz. naročil po meri ni možno, razen če je predhodno dogovorjeno drugače.

Reklamacija

Kot kupec lahko izdelke reklamirate, če izdelki nimajo lastnosti, ki smo jih izrecno obljubili, če smo vam poslali napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali  če izdelki kako drugače odstopajo od vašega naročila. Izdelke lahko reklamirate v 14 dneh od nakupa in zahtevate takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije lahko v skladu z zakonskimi omejitvami zahtevate zamenjavo izdelka ali vračilo kupnine.

Izdelke lahko v reklamacijo vrnete tako, da jih prinesete osebno na sedež podjetja (LUCI d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje) ali pa ga na svoje stroške in po vnaprejšnjem dogovoru z nami vrnete po pošti. Drugačen način vračila na naše stroške ni možen.

Prijava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ste kot kupec dolžni sprožiti postopek reklamacije pri pogodbeni dostavni službi spletne trgovine Lucifer Chocolate (Pošta Slovenije). To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnete reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Pomembno

  • Naslov za vračilo izdelkov je LUCI d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.
  • Vračilu izdelkov morate obvezno priložiti kopijo računa in izpolnjen Obrazec za vračilo blaga (najdete ga tukaj).
  • Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj (razen če je vnaprej dogovorjeno drugače). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.
  • V kolikor je bila pošiljka poškodovana, reklamacijo uveljavljate pri Pošti Slovenije – pošiljko odnesite na najbližjo pošto v enakem stanju kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik.
  • Svetujemo vam, da za vračilo izdelkov uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljk in da izdelke ustrezno zaščitite za transport (varna embalaža).

V primeru dodatnih vprašanj vas vabimo, da nas pokličete na 03 588 30 80 ali na 031 717 913 ali nam pišete na choco@lucifer-chocolate.si.