Politika o piškotkih

Zaobjema politiko o piškotkih na spletni strani www.lucifer-chocolate.si, podjetja LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.

Kaj so piškotki?
Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več;

  • njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave, itd.),
  • pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa, itd.),
  • pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina, itd.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani.

Katere piškotke uporablja ta spletna stran?
Piškoti na spletni strani www.lucifer.chocolate,si so nastavljeni v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (General Data Protection Regulation – GDPR).

Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo na naših spletni strani www.Lucifer-chocolate.si ter tudi opredelili njihov čas shranjevanja, namen obdelave podatkov in upravljalca podatkov.

Nujni piškotki
So piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo dostop do spletne strani in delovanje posameznih funkcionalnosti spletne strani, delovanje obrazcev in drugih bistvenih elementov spletne strani.

Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje in ne zbirajo analitičnih ali drugih podatkov o vašem spletnem obisku.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani?
Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (oddaja vprašanj, povpraševanja, ponudbe ipd.) oz. zahtevane storitve. Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma uporabljamo za kakršne koli druge namene.

Več informacij o piškotkih je na voljo tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

ImeServisNameTrajanje
pll_languagewww.lucifer-chocolate.siPiškotek, ki ga nastavi Polylang za ohranitev nastavitve jezika spletnega mesta, ko uporabnik ponovno obišče spletno mesto.1 leto
didomi_token DidomiShrani nastavitve piškotov1 leto
euconsent DidomiShrani nastavitve piškotov1 leto
Nujni piškotki

Nenujni piškotki

Analitični piškotki
Podatki, ki se zbirajo prek analitičnih piškotov so lahko na voljo tudi ponudniku Google Analytics, preko katerega merimo obisk in uporabo naših spletnih strani.

Uporabo analitičnih piškotkov lahko zavrnete s spremembo nastavitev vašega brskalnika. V primeru spremembe nastavitev brskalnika morda ne boste mogli v polnem obsegu uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta.

Googlu lahko preprečite uporabo piškotov tudi tako, da naložite in namestite brskalniški vtičnik, ki je na voljo na naslednji povezavi: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Piškotki tretjih oseb (Piškotki za potrebe tržnih raziskav)

Gre za analitične in funkcijske piškote, ki so na vašo napravo nameščeni s strani podjetij kot sta npr. Facebook in Google. Ta vrsta piškotov omogoča uporabo vtičnikov in funkcij povezanih z družbenimi omrežji ter vaše sledenje uporabi njihovih storitev.

ImeServisNamenTrajanje
_gaGoogle Analytics Se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi edinstvenimi ID-ji.2 leti
_gidGoogle AnalyticsPiškotek se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi enoličnimi identifikatorji. 1 dan
_gat Google AnalyticsPiškotek se uporablja za uravnavanje števila poslanih zahtevkov Google Analytics. Piškotek ne vsebuje informacij o uporabniku.10 minut
_hjidHotJarPiškotek Hotjar. Ta piškotek se nastavi, ko kupec prvič pristane na strani s skriptom Hotjar. Uporablja se za ohranitev naključnega uporabniškega ID-ja, ki je edinstven za to spletno mesto v brskalniku. To zagotavlja, da bo vedenje pri naslednjih obiskih istega mesta pripisano istemu ID-ju uporabnika.1 leto
Analitični piškotki
ImeServisNameTrajanje
_fbpFacebookUporablja ga Facebook za dostavo vrste oglaševalskih izdelkov.Seja
Marketinški piškotki

Kako lahko upravljate ali brišete piškotke?
Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke oziroma sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih, ali pa nas kontaktirate preko e-pošte.

Piškotke Google Analytics lahko onemogočite tudi s pomočjo navodil, ki so na voljo preko spodnjih povezav:

  • Google Analytics: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Nastavitve piškotov lahko spremenite tudi s klikom na spodnjo povezavo

Nastavitve piškotkov


V podjetju LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje., si pridržujemo pravico, da lahko to Politiko o piškotkih nadgradimo kadarkoli. Popravki obstoječe Politike piškotov bodo objavljeni nemudoma, ko bo to možno, na istem mestu na pričujoči spletni strani.

Pravice posameznika
Zahteve v zvezi z vašimi pravicami na področju varstva osebnih podatkov lahko oddate:

  • na naš elektronski naslov: choco@luci-chocolate.si
  • v pisni obliki na naš naslov: LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.

Velenje, 08.06.2022

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.