Čokolada je naša strast

Naša zgodba

Začetki blagovne znamke Lucifer Chocolate segajo v leto 2007, ko sta ljubezen do čokolade in želja po unikatnih poslasticah prerasla ljubiteljsko dejavnost, ki je že precej časa navduševala ustanovitelja in idejnega vodjo podjetja Luča Žganka. Odličnost in izvirnost njegovih izdelkov so takrat že dobro poznali v lokalnem okolju, a se je navdušenje kmalu prelilo čez robove Velenjske kotline.

Z zanimanjem je rastla tudi potreba po širitvi, zato se je čokoladnica leta 2009 preselila v večje in zmogljivejše proizvodne prostore, ob njej pa je odprla vrata še kavarna s prodajo izdelkov. Že vrsto let so čokoladne dobrote Lucifer dosegljive tudi v spletni trgovini, v številnih trgovinah po vsej Sloveniji pa tudi v tujini. Prisotni smo tako v sosednjih Italiji, Avstriji in na Hrvaškem, v Švici in Romuniji, pa tudi v oddaljenih Ameriki, na Kitajskem in Japonskem.

Naša čokolada 

Vse izdelke Lucifer Chocolate izdelujemo ročno. Oblikujemo jih s spretnostjo in mojstrskim znanjem, ki se izražata v originalnosti oblik in okusov. Uporabljamo le belgijsko čokolado, preverjeno najvišje kakovosti, v kateri so najboljše vrste kakavovca prefinjenih arom. Ko ji dodamo izbrane sestavine naših unikatnih receptur, postanejo izdelki Lucifer Chocolate užitek, ki si ga boste zaželeli znova.

Ponudba vrhunskih čokoladnih izdelkov je izjemno pestra in vsakdo najde kaj zase. Od raznolikih pralinejev v razkošnih bonbonierah do čokoladnih tablic mnogih okusov, od polnovrednih granol do posebnih čokoladnih izdelkov brez glutena in brez dodanega sladkorja. Ne glede na to, ali snujemo čokoladice za sladkanje ali čokoladne izdelke z dodatno prehransko funkcijo, vedno skrbno izbiramo najboljše sestavine in na koncu poskrbimo tudi za privlačno embalažo.

Naše poslanstvo

Snovati unikatne recepture in ustvarjati vrhunske čokoladne izdelke, ki lepšajo vsakdan, prebujajo slasti ali pa dajejo novih moči. Razvijati pestre okuse in odkrivati raznolike arome z uporabo kakovostnih naravnih sestavin. Razumeti sodobne prehranske potrebe, da jih lahko zadovoljimo z našimi specialnimi čokoladnimi izdelki.

Naše vrednote

Strast do čokolade. Izvirnost v recepturah. Mojstrstvo pri izdelavi. Skrbnost pri izboru sestavin. Pogum pri poslovnih idejah. Lokalno pri zaposlovanju. Globalno v znanju. Dobra volja pri vsakodnevnem delu. Spoštovanje sodelavcev, kupcev, domačega okolja in širše družbe ter narave.