Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Splošni pogoji spletne trgovine www.Lucifer-chocolate.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.Lucifer-chocolate.si
Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.Lucifer-chocolate.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.Lucifer-chocolate.si izvaja podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.
Spletna trgovina www.Lucifer-chocolate.si vam preko spleta omogoča nakup Lucifer chocolate izdelkov, kar je razvidno iz prikaza na podstraneh https://lucifer-chocolate.si/cokolade/. Na spletnem mestu www.Lucifer-chocolate.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje
Spletni nakup v spletni trgovini www.Lucifer-chocolate.si se lahko opravi kot gost ali kot registriran uporabnik. V obeh primerih se v našo bazo beležijo podatki uporabnikovega opravljenega nakupa. Postopek registracije se lahko opravi skozi korake nakupa ali ločeno na podstrani “Prijava” www.Lucifer-chocolate.si/moj-racun. Z registracijo uporabnik pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nesporno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Registriranim uporabnikom je v nadaljevanju omogočen vpogled v zgodovino svojih opravljenih naročil in podatke svojega uporabniškega računa. Podatke svojega uporabniškega računa lahko vsak uporabnik kadarkoli spremeni z vpisom v svoj profil. Varovanje osebnih podatkov je opisano v nadaljevanju pod posebno točko.

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v spletno trgovino prijaviti z ob registraciji pridobljenem uporabniškem imenu in geslu, po prijavi v spletno trgovino pa lahko v zavihku Uporabniške strani svoje podatke spreminja, posodablja in pregleduje (naslov, geslo za dostop, pregled preteklih naročil itd.).

Ob pregledovanju ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost “Dodaj v košarico”. Izbrani artikli so zbrani v košarici (ikona desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani s seznama). Uporabnik postopek naročila nadaljuje s klikom na gumb ”Na blagajno”, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 2 korakih opravi celoten nakup:

1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. V tem koraku lahko uporabnik vnese kuponza popust, ki jo je predhodno prejel od ponudnika in tako izkoristi dodaten popust. Popust se obračuna s klikom na gumb “Potrdi”, ko je uporabnik vnesel kodo kupona. Promo kode so lahko omejene s časom veljavnosti, številom in vrednostjo.

S klikom na gumb ”Nadaljuj z naročilom” uporabnik nadaljuje nakupni postopek v 2. korak.

2. korak: izbira načina nakupa. Možen je Nakup brez registracije, Prijava z obstoječim računom na www.Lucifer-chocolate.si/spletni trgovini ali z Registracijo.

V primeru nakupa brez registracije uporabnik opravi nakup kot gost, kar pomeni da v naslednjih korakih poda le še podatke, ki so potrebni za oddajo naročila. To pomeni, da tekom nakupa ni bil ustvarjen uporabniški račun, s katerim bi se lahko v prihodnje prijavil v spletno trgovino.

V primeru, da se je uporabnik že predhodno registriral, lahko v tem koraku izbere prijavo z obstoječim računom. V kolikor je pozabil geslo to lahko ponastavi s klikom na “Pozabljeno geslo?”. Sicer pa se lahko vsak nov uporabnik registrira tako, da vpiše svoj e-mail naslov in želeno geslo (1x).
Uporabnik vnese podatke o e-pošti, izbere način dostave (dostava preko dostavne službe (strošek pošiljanja bo prikazan pred oddajo naročila), vnese osebne podatke ime in priimek, naslov za dostavo (naslov, poštna številka, mesto in država) in telefonsko številko. V primeru, da uporabnik želi račun na podjetje, mora to odkljukati ter dopisati podatke podjetja: vpiše ime podjetja, davčna številka in ali je zavezanec za DDV.

Uporabnik izbere način plačila (po predračunu, PayPal ali kreditna kartica), označi, da se strinja s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Kupite sedaj« zaključi nakup in izvede naročilo. Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici. Pri izbiri plačila kreditna kartica, je uporabnik ustrezno preusmerjen na vmesnik, kjer do konca izvede plačilo in se mu po uspešno izvedenem plačilu prikaže potrditvena stran nakupa. Hkrati na vpisan e-naslov prejme povzetek naročila.

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila v 2. koraku nakupnega postopka podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o. pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Pred potrditvijo Lucifer choclate naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko podjetje pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov choco@luci-chocolate.si ali po telefonu na št. 03 588 30 80.

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija
V skladu z ZVPot podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o.  o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh dni od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V podjetju LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite preko e-pošte choco@luci-chocolate.si ali preko telefona na št. 03 588 30 80.

Po potrditvi oz. uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije ali drugega ponudnika. Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa.

Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v najkasneje 10-ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 20-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. 

Cene
Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.lucifer-chocolate.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o.si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz. da se cena spremeni med obdelavo naročila, LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. kupcu omogoči odstop od nakupa.

Način plačila
Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov takoj po dostavi paketa oziroma v fizični obliki takoj po prevzemu paketa.

V spletni trgovini www.lucifer-chocolate.si so na voljo naslednji načini plačila:

  • po predračunu** – po nakupu na vpisan e-naslov prejmete podatke za plačilo, na podlagi katerih izvedete plačilo,
  • s plačilno oziroma kreditno kartico.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na choco@luci-chocolate.si ali na št. 03 588 30 80 za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave. 

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov choco@luci-chocolate.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 3 delovnih dneh, v nasprotnem bo zasebnosti LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o. naročilo preklical.

Plačilo na TRR podjetja LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. se uredi na podlagi podatkov, ki jih uporabnik prejme v primeru izbire plačila Po predračunu. 

Dostava in prevzem
Naročeno blago, ki je na zalogi, bomo v dostavo oddali v največ 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava se izvaja v sodelovanju s Pošto Slovenije ali drugim pogodbenim dostavljavcem. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe.

Kupec je pred prevzemom dolžan blago vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Obvestilo o reklamaciji mora nemudoma poslati na e-naslov choco@luci-chocolate.si ali ga osebno oddati na sedežu podjetja.

Stroški dostave, račun
Stroške pakiranja in dostave plača kupec. Strošek se izračuna glede na veljaven cenik in maso pošiljke. Strošek pošiljanja bo izračunan in ločeno prikazan pred oddajo naročila. DDV je vključen v ceno dostave.

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.lucifer-chocolate.si

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. po odpremi naročenih artiklov na zahtevo pošlje kupcu tudi račun in sicer v elektronskem formatu na e-naslov kupca.

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov s strani LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. ne bo upošteval.

Odstop od pogodbe
Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje, e-pošta choco@luci-chocolate.si, telefon: 03 588 30 80 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). 

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti podjetju LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa.

Podjetje vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori
LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže s podjetjem LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o., telefonsko na številko 03 588 30 80 ali po elektronski pošti na choco@luci-chocolate.si

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.lucifer.chocolate.si med kupcem in LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o., bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Celju.

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Varovanje osebnih podatkov
S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe poslovanja LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.lucifer-chocolate.si. LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. 

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:
Naziv: LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o.
Naslov: Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje
Spletna stran: www.Lucifer-chocolate.si
E-pošta: choco@luci-chocolate.si
Telefon: 03 588 30 80
Pritožbe in spori: choco@luci-chocolate.si
Spletna trgovina: www.Lucifer-chocolate.si
Identifikacijska številka za DDV: SI86506889
Matična številka: 3871223000

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov d.o.o. kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.