Splošni pogoji poslovanja

Veljavnost: od 1.11. 2017

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Lucifer chocolate (blagovna znamka podjetja Luci d.o.o.) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Lucifer chocolate (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Luci d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Ob registraciji v sistem Lucifer chocolate, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Lucifer chocolate, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba Lucifer chocolate ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije; po povzetju)
 • z nakazilom na račun upravitelja Lucifer chocolate – Luci d.o.o. (po ponudbi / predračunu)
 • plačilo preko spletnega servisa Paypal

Ponudnik kupcu izda račun v elektronski obliki in/ali na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Postopek nakupa pred oddajo naročila:

 1. Izbira izdelkov. Pred oddajo naročila je na spletni trgovini potrebno izbrati željene izdelke. To storite tako, da v pogledu posameznega izdelka kliknete na gumb “V košarico”.
 2. Potrditev košarice oz. povzetek naročila. Po ustrezno izbranih izdelkih se premaknete na stran košarice oz. blagajne. Tukaj lahko ponovno pregledate vaše izbrane izdelke ter jim ustrezno spremenite količino, dodate nove izdelke ali jih odstranite iz košarice in izberete ročni izpis osebnega posvetila pri izdelkih, ki jih kupujete za namen podarjanja. Cena ročnega izpisa osebnega posvetila znaša 1,30 EUR (z DDV).
  V tej fazi je možen tudi vnos eventuelne promocijske kode, gesla oziroma kupona v polje »koda kupona«.
 3. Prijava. V tem koraku nakupa se je potrebno prijaviti ter oddati osebne podatke. Nakup lahko opravite kot gost (hitri nakup, brez nadaljnjega shranjevanja podatkov) ali pa se registrirate ter nakup opravite skozi postopek registracije (priporočen način za večkratne obiskovalce oz. nakupovalce).
 4. Naslov. Pri izbiri naslova določite vaš željeni naslov dostave. Naslov dostave je lahko drugačen od vašega osebnega naslova – v tem primeru torej izbrane izdelke pošljemo na izbrani naslov.
 5. Dostava. Za dostavo skrbi pogodbeni izvajalec ponudnika, to je Pošta Slovenije. Za osebni prevzem v Velenju v polje »opombe« vpišite, da želite izdelke osebno prevzeti in navedite svojo telefonsko številko.
  Za naročila v vrednosti do 24,99 € je strošek poštnine le 3 €. Pri naročilih v vrednosti nad 25 € je strošek poštnine gratis za kupca in jo plača Luci d.o.o. Ob plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna še provizijo plačilnega naloga po svojem aktualnem ceniku (trenutno v vrednosti 1,05 €). Plačila po povzetju so v času morebitnih epidemij zaradi varovanja zdravja onemogočena.
 6. Plačilo. Zadnji korak je namenjen končnemu preverjanju ter končni potrditvi vašega naročila. S klikom na rjavi gumb »zaključi nakup« se strinjate z oddanim naročilom ter pogoji poslovanja ter dokončno potrdite vaš nakup. V primeru plačila s Paypal-om boste preusmerjeni na spletno stran Paypal, od koder se s klikom na ustrezni gumb vrnete oziroma ste samodejno preusmerjeni nazaj v spletno trgovino Lucifer chocolate.
 7. Potrditev in pregled naročila. V zadnjem koraku nakupa boste na zaslonu videli izpis vseh posredovanih podatkov naročila, kopijo boste prejeli tudi na vneseni email naslov.
  Če si želite v tej fazi premisliti, nas glede morebitnega odstopa od pogodbe še lahko obvestite na choco@lucifer-chocolate.si.

Postopek nakupa po oddaji naročila:

 1. Naročilo v čakalni vrsti. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto V OBDELAVO. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 2. Naročilo potrjeno. Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo in preverjanje plačila. Ko ponudnik naročilo in plačilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
 3. Blago odposlano. Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 8 dneh podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: choco@lucifer-chocolate.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v najkasneje 15 dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Dobavni rok

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in sicer 2-5 od potrditve naročila za odpremo pošiljke in še 1-2 za dostavo. V normalnih razmerah se trudimo, da naročeno odpošljemo še isti ali naslednji delovni dan, v času izjemnih razmer in/ali povečane količine naročil (pred prazniki, v času akcij) pa si pridržujemo pravico, da se čas za pripravo in odpremo paketov podaljša do največ 5 delovnih dni.

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za spletno trgovino Lucifer chocolate opravlja Pošta Slovenije.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Lucifer chocolate, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti choco@lucifer-chocolate.si ali po klasični pošti na naslov: Luci d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje.
Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Za spore na sodišču je pristojno Okrajno sodišče v Celje.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Luci d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

 

Pogoji Facebook, Instagram in spletnih nagradnih iger

 1. Organizator nagradne igre je podjetje Luci d.o.o., Šaleška cesta 19a, 3320 Velenje, z blagovno znamko Lucifer chocolate, (v nadaljevanju: »Lucifer chocolate« in/ali »organizator«).
 2. Namen nagradne igre je promocija ponudbe Lucifer chocolate na družabnih omrežjih.
 3. Način sodelovanja: v vsaki nagradni igri se sprotno določijo pravila sodelovanja, ki se zapišejo in objavijo v najavi nagradne igre, tipično takole:
  Izmed vseh odgovorov v komentarjih prvotne organizatorjeve objave o nagradni igri, ki bodo objavljeni v najavljenem času trajanja nagradne igre, bo organizator izžrebal oz. izbral nagrajenca (ali po svoji presoji oz. v skladu z najavo nagradne igre več nagrajencev), ki bo prejel nagrado v skladu z obljubo organizatorja. Nagrajenci bodo izžrebani/izbrani in objavljeni najkasneje 1 dan po zaključku nagradne igre, z naključnim žrebom oziroma z vnaprej določenim kriterijem izbora. V žrebanju/izboru sodelujejo izključno udeleženci, ki sodelujejo pravočasno. Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri. Morebitne stroške sodelovanja (dostop do spleta) nosijo udeleženci nagradne igre. Udeleženec lahko kadarkoli v času trajanja nagradne igre prekliče sodelovanje v njej in sicer tako, da izbriše svoj odgovor oziroma komentar, s katerim se je prijavil k sodelovanju. Rezultati žrebanja so dokončni in pritožba nanje ni mogoča.
 4. Nagrade: Obljuba nagrade je objavljena v najavi nagradne igre. Nagrade ni mogoče zamenjati, niti zahtevati njene denarne protivrednosti. Eventuelna navedena vrednost nagrad predstavlja tržno vrednost na dan sprejema teh pravil. Morebitna kasnejša sprememba tržne vrednosti ne vpliva na vrednost nagrad. Nagrajenec lahko po podelitvi prenese nagrado na tretje osebe.
 5. Udeleženci: v nagradni igri lahko sodelujejo vse fizične osebe s stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji. V nagradni igri ne morejo sodelovati organizatorji nagradne igre ali njihovi ožji družinski člani (zakonec, izven zakonski partner, starši, otroci) ter druge osebe, ki kakorkoli neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre. Vsak udeleženec lahko sodeluje v nagradni igri le v svojem lastnem imenu in s sodelovanjem v nagradni igri potrjuje, da so vsi posredovani osebni podatki le njegovi lastni osebni podatki, ter da se strinja s temi pravili.
 6. Obveznosti nagrajenca: prejemnik(i) nagrade se izrecno in nepreklicno strinja, da organizator nagradne igre na Facebook strani in/ali Instagram profilu, preko katerega poteka nagradna igra, objavi ime in priimek nagrajenca oz. njegov psevdonim (če se ni prijavil z imenom in priimkom).
  Prejemnik nagrade mora najkasneje v roku 10 dni po zaključku nagradne igre v zasebno sporočilo strani Lucifer chocolate sporočiti naslov, kamor organizator nagradne igre pošlje nagrado oziroma se direktno dogovorita glede prevzema nagrade. K posredovanju tega podatka bo organizator nagradne igre prejemnika nagrade pozval, pri čemer bo organizator nagradne igre za takšen poziv uporabljal izključno podatke, posredovane s strani sodelujočega v nagradni igri. Če takšna komunikacija ni mogoča zaradi nepopolnih podatkov s strani sodelujočega, prejemnik nagrade izgubi pravico do nagrade.
  V kolikor prejemniku nagrade iz kateregakoli razloga ni mogoče izročiti nagrade (npr. ne prevzem paketa, posredovanje nepopolnega ali napačnega naslova), prejemnik nagrade ni upravičen do nagrade. O potencialnem ponovnem pošiljanju nagrade odloči organizator nagradne igre enostransko.
  V primeru nagrade višje vrednosti, mora nagrajenec organizatorju posredovati tudi svojo davčno številko in po potrebi odvesti dohodnino.
 7. Osebni podatki sodelujočih v nagradni igri se obdelujejo izključno z namenom izvedbe nagradne igre ter izročitve nagrade. Organizator nagradne igre zbranih osebnih podatkov ne bo uporabljal na noben drug način in jih bo po zaključku nagradne igre uničil.
 8. Izključitev odgovornosti in pravice organizatorja Nagradne igre potekajo na spletni strani Lucifer chocolate ali na družbenih omrežjih Facebook in/ali Instagram, pri čemer družba Facebook Inc. 1601 S California, Palo Alto, CA, 94304, USA oz. njene podružnice (»družba Facebook Inc«), ni na kakršni koli način povezana s to nagradno igro.
  Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:
  – (ne)delovanje spletnega dostopa, spletne strani Lucifer chocolate ali družabne spletne mreže Facebook/Instagram,
  – vse ostale aktivnosti na spletni mreži Facebook/Instagram,
  – kakršne koli posledice, ki bi jih sodelujoči utrpel zaradi sodelovanja v nagradni igri ali nagradnem žrebanju,
  – kakršne koli posledice ob koriščenju nagrad.
  Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator udeležence obveščal z objavami na spletnem mestu.

Izključitev odgovornosti

Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Lucifer chocolate / Luci d.o.o. ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, podjetje Lucifer chocolate / Luci d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

 

Avtorske pravice

© Copyright 2019 Lucifer chocolate / Luci d.o.o. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Kopiranje le s predhodnim pisnim dovoljenjem Luci d.o.o.

Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Lucifer chocolate / Luci d.o.o., ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

 

Podatki o podjetju

LUCI, proizvodnja čokolade in čokoladnih izdelkov, d.o.o.,
Šaleška cesta 19a,
3320 Velenje
Matična številka: 3871223000
Davčna številka: SI 8650 68 89
NLB d.d. SI56 0242 6025 9089 571